PVDA Geraardsbergen protesteert tegen afbouw stationsloketten en vraagt kwaliteitsvolle dienstverlening.


Geraardsbergen. De NMBS gaat de openingsuren van haar loketten verminderen in 74 Belgische stations. Geraardsbergen deelt daarbij zwaar in de klappen. PVDA Geraardsbergen noemt de beslissing onbegrijpelijk en voerde dinsdagnamiddag actie aan het station van Geraardsbergen.

“Schaf mijn loket niet af”. Het bordje waarmee voorbijgangers en pendelaars graag voor de lens van de PVDA-fotograaf poseerden, was duidelijk. Vanaf 5 augustus 2019 veranderen de openingsuren van het stationsloket van Geraardsbergen. Op weekdagen gaat het loket dan al om 13.30 u. dicht. Het loket zal dan 7 uren per dag minder lang open zijn.

Openingsuren nu:
ma-vr: 5.45 u. tot 20.00 u.
za-zo: 7.00 u. tot 14.15 u.

Openingsuren vanaf 5 augustus:
ma-vr: 6.15 u. tot 13.30 u.
za-zo: 7.00 u. tot 14.15 u.

“De NMBS wil dat reizigers hun ticket aan de automaat kopen. Zo kan er bespaard worden op personeel. Maar dat is een foute keuze”, zegt Nick Dobbelaere, voorzitter van PVDA Geraardsbergen. “Om te beginnen is het al zo dat lang niet alle reizigers overweg kunnen met zo’n automaat”, zegt Nick Dobbelaere. “Heel wat ouderen zijn in dat geval. Tijdens onze actie zagen we hoe een dame de automaat wou gebruiken, maar er niet wijs uit geraakte en toch de hulp moest inroepen van de loketbediende. Die mensen staan straks in de kou.”

“Een loketbediende is trouwens ook een grote hulp als je informatie of reisadvies nodig hebt, of als je het goedkoopste ticket zoekt voor je reistraject. In zulke situaties ben je niks met een automaat”, stelt Nick Dobbelaere. “Dit is afbouw van de dienstverlening op een moment dat we juist m éér mensen op de trein moeten krijgen”, aldus Dobbelaere. “In plaats van te besparen, moeten we investeren in betaalbaar kwaliteitsvol openbaar vervoer en de dienstverlening. Dat is d é sleutel voor de mobiliteitsproblemen. En ook als we de klimaatopwarming ernstig nemen moeten we ervoor zorgen dat mensen vlot het openbaar vervoer kunnen nemen.”

 

 

X