En vernieuwd buurtfeest in Rollebaan Moortsele

Moortsele, 30 juni 2019. In 2007 werd het idee gelanceerd om in Moortsele een buurtfeest te organiseren voor de bewoners van de Rollebaan. Het werd een letterlijk en figuurlijk gesmaakt gebeuren. ( foto’s DDL).

Het vernieuwde Rollebaancomit é  tekenden voor de twaalfde  editie present. Om precies te zijn tekende 125 bewoners van de Rollebaan present. Van een mooi succes gesproken. Beter een goede buur dan een verre vriend. Gezellig aperitieven, een leuke babbel slaan, lekker eten en drinken,…ideaal om de banden in de Rollebaan te versterken, de solidariteit aan te zwengelen.

Het buurtfeest blijft de bewoners van de Rollebaan aanspreken. Zeg maar, een jaarlijkse hoogmis. Ook voor de kinderen een springkasteel en fiets parcours. Terwijl de ouders een leuke babbel slaan met de buren uit de straat. Dit jaar kom men aanschuiven een het pizzakraam, na de groepsfoto vond het dessertbuffet plaats. Enkele bewoners had voor een zelf gebakken taart gezorgd, rijstpap, vlaaien, krieken met plattekaas en zo verder….    Aan de succesformule wordt niet getornd.  De meeste bewoners blijven maar al te graag hun karretje aanhangen. De drempels zijn voorgoed weg. Het fel vernieuwd comit é zag dat het goed was en kreeg een deugddoende respons. Het kan niet anders dat de traditie in juli 2020 wordt verdergezet.

X