ONTWERPSTER NADINE DE DEKEN BLIKT TERUG OP CARRIERE HAUTE COUTURE

Retrospectieve couturemerk filline in Merelbeke -BOTTELAERE Retrospectieve Couture Nadine
Nadine dook in haar privaat archief en vond verrassend veel fotomateriaal. Graag neemt ze jou mee terug in de tijd en toont ze de evolutie van mode en stijl, van stoffen en modellen van de jaren tachtig tot nu. In een gezellige ontspannen sfeer word je onthaald door de warme gastvrouw. Een terugblik op een carrière van meer dan 40 jaar als ontwerpster van bruids- en suitekledij

 

 

 

 

Couture Nadine
Onder het label ‘filline’ startte Nadine De Deken 42 jaar geleden haar eigen bedrijf Couture Nadine, gespecialiseerd in bruids- en suitekledij. Van heinde en ver tot zelfs uit het buitenland kwamen bruidjes en familie naar het pittoreske Bottelaere bij Gent om zich door Nadine te laten kleden.
Unieke ontwerpen
Filline stond voor ‘zorgvuldig ontworpen kledij met lijn en draad die perfect op vlak van kleur en stijl paste op de persoon die het kledingstuk moest dragen’. Maar Nadine ging nog een stapje verder: bij iedere creatie hield ze ook rekening met de innerlijke waarden van de drager. Iets wat toen geen enkele ontwerper deed en zelfs nu nog niet vaak voorkomt. Resultaat: elk ontwerp was uniek.
‘Als we de onze mooie kanten accenturen en de valkuilen camoufleren, dan stralen we de juiste energie uit,’ het moto van Nadine De Deken.
Bekend tot over de grenzen heen
Nadine stond bekend als de couturier die modeshows gaf met meer dan 1000 bezoekers en als organisator van bruidsbeurzen en shows in de buurt van Gent. Heel wat BV’s lieten zich door haar kleden. Bijna 40 jaar ontwerpen en bruiden assisteren op hun huwelijksdag om er perfect uit te zien. Soms meerdere bruiden per dag. ‘Heel intense maar prachtige jaren,‘ zegt Nadine een beetje ontroerd.
Kleur- en stijladvies
Sinds 7 jaar geeft Nadine De Deken enkel nog kleur — en stijladvies en organiseert ze workshops bij haar thuis. De kledingzaak werd omgetoverd tot een heus opleidingscentrum waar ze ondertussen al heel wat mensen opleidde tot kleuradviseur.
Karakteranalyse
‘Bij ieder advies laat ik me zich inspireren door de persoon die voor mij staat. Ik stel geen vragen. Aan de hand van uiterlijke kenmerken, de natuurlijke kleur van haren, huid, ogen, lippen en tanden analyseer ik het karakter. Deze karakterbepaling bepaalt de kleur en stijl die bij de klant past. Ik durf beweren dat ik voor 70% een correcte inschatting van een karakter maak,’ aldus Nadine. ‘Ik ga zelfs nog een stap verder: mijn klanten krijgen ook tips die hun professionele leven kunnen verbeteren en ik geef hen interieurtips om de ideale omgeving te cre ëren waar zij zich goed voelen.’
Auteur van 6 boeken over kleur- en stijladvies
Van Nadine De Deken zijn er ondertussen al 6   boeken verschenen. Meer dan 55.000 exemplaren werden verkocht. Het laatste boek heet ‘KLEUR’ en werd uitgegeven door Lannoo. Hierin beschrijft ze de 9 kleurentypes (vroeger sprak men van 4 types) en geeft ze advies hoe de juiste kleur ieders karakter en persoonlijkheid ondersteunt.
Haar theorie werd erkend door het Ministerie van Onderwijs en wordt ondertussen in vele opleidingscentra zoals Syntra gedoceerd.
Vanaf september: naaiatelier
Nadine wil graag haar kennis als couturier doorgeven en start vanaf september met een naaiatelier. Daar leert ze anderen patronen tekenen, zelf kleding maken maar ook gewoon retouches aanbrengen. Geen vastomlijnde opleiding maar een individuele begeleiding per cursist.

Contactinformatie
Nadine De Deken     0475 70 87 14
info@filline.be     of  www.filline.be

X