Verkeersregeling Rock Zottegem

Naar aanleiding van het muziekfestival Rock Zottegem dat op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli plaatsvindt aan de Bevegemse Vijvers, geldt er reeds vanaf maandag 1 juli om 18 uur (tot dinsdag 9 juli om middernacht) parkeerverbod in de Zwembadstraat (langs weerskanten) alsook op de rijweg (rechterkant) naar het sportcentrum / zwembad.

Vanaf donderdag 4 juli om 18 uur tot zondag 7 juli om 8 uur is dit ook het geval op de parking Bevegemse Vijvers en in de Hemelrijkstraat (langs weerskanten) en Vogelzang (langs weerskanten). Daarnaast mag er van vrijdagmiddag 5 juli om 12 uur tot zondagmorgen 7 juli om 8 uur ook niet geparkeerd worden op het H. Hartplein ter hoogte van de huisnummers 19-20 en over een afstand van een tiental meter aan verschillende kruispunten in de wijk Bevegem. In de straten in de omgeving van de Bevegemse Vijvers zal alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn. Verder zullen op voormelde festivaldagen aan de kruispunten en invalswegen aan de rand van Bevegem seingevers geposteerd worden. Het stadsbestuur heeft aan de organisatie van Rock Zottegem toelating gegeven om ook al op donderdag 4 juli van 17 tot 22 uur muziek te maken voor het testen van de geluidsinstallaties. In afwijking van de door de Vlaams Regering vastgelegde normen voor muziek (nachtlawaai) in openbare en private inrichtingen, mag er op beide festivaldagen zelf tot 3 uur ’s nachts muziek gemaakt worden (op vrijdag vanaf 17u30 en op zaterdag vanaf 16u30). Nog omwille van Rock Zottegem moeten de deuren van het sportcentrum Bevegemse Vijvers gedurende vier dagen voor het gewone publiek dicht blijven en kan men van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli dus niet in het zwembad terecht.

X