Auto burgemeester Johan Van Durme beschadigd door afgeknakte boomtakken

Voor burgemeester Johan Van Durme, die de persconferentie bijwoonde van de 17 — jarige Lorina Boterdaele uit Oosterzele (kandidate voor de verkiezing van Miss Oost — Vlaanderen), was het toch schrikken toen men hem meedeelde dat zijn geparkeerde wagen aan de Stokerij Van Damme in Balegem bedolven was onder afgeknakte boomtakken. De wagen van de burgemeester was nog nauwelijks zichtbaar onder het gelover. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Burgemeester Van Durme, niet vlug uit zijn lood te slaan, kon er nog mee lachen. ‘Mijn auto werd al eens gestolen, aangereden, en nu een deukje min of meer. Er zijn veel ergere dingen in het leven’, grapte de Oosterzeelse burgemeester. De schade viel al bij al nog mee. Het had veel erger kunnen zijn. Wat deuken, wat krassen. Met een heftruck werden de takken verwijderd. Het materiele leed werd weggespoeld met een Balegems streekbiertje. Eigenaar Ludo Lampaert van Stokerij Van Damme was vorige week enkele bomen aan het snoeien. Bij de allerlaatste boom liet zijn kettingzaag het plots afweten. Hij staakte de werken, door een vergetelheid werd de half afgezaagde boom niet verder afgewerkt. Een windvlaagje bleek voldoende om de boom te doen knappen. Ludo en Dominique van Stokerij Van Damme zijn momenteel op vakantie, ze moeten er echt hun slaap niet voor laten. Wat verzekeringspapieren, en ‘klaar is kees’. De charmante Lorina Boterdaele zal haar persconferentie met deze onverwachte gebeurtenis nog lang heugen.       Reporter 17
X