In Schendelbeke gingen vandalen heel brutaal te keer. De eigenaar looft een beloning uit.

 


Schendelbeke. Zondagnacht gingen vandalen in Schendelbeke heel brutaal tekeer. De eigendom – waar ooit restaurant Tierlantijn was – werd zwaar aangepakt. Er werden heel wat vernielingen aangericht.

Zondagnacht gingen vandalen brutaal te werk. Ze richten vernielingen aan op de eigendom waar tot voor kort het restaurant ‘Tierlantijntje’ was gevestigd. De uitbaters stopten met de zaak. Het gebouw stond al een tijdje leeg. De huurders hadden veel afval achtergelaten. De eigenaars waren volop aan de slag om het pand op te knappen en het achtergelaten afval op te ruimen.

Vandalen maakten van de gelegenheid gebruik om de ruiten van het gebouw uit te gooien en andere vernielingen aan te richten. De eigenaar Serge Van Der Poorten drukt zijn ontgoocheling uit: ‘Na het achterlaten van tonnen afval door de huurder krijgen we nu dit. We zijn sterk ontgoocheld, maar willen kost wat kost de daders vinden.’ Serge Van Der Poorten looft een beloning uit voor het vinden van de daders.

Wie cruciale informatie kan leveren, gelieve zo snel mogelijk contact op te nemen met Serge Van Der Poorten (via Facebook) of met de lokale politie ( 054/43 04 30) Denderstraat 27, 9500 Geraardsbergen.

Julien Borremans

X