Zottegem koopt 100 ondergrondse parkeerplaatsen

De overeenkomst waarbij de stad Zottegem 100 ondergrondse parkeerplaatsen aankoopt onder het nieuwbouwproject van het Oud-College tussen de Kasteelstraat en de Heldenlaan, is officieel ondertekend. De authentieke akte is verleden bij Notaris Berlenge.

Hiermee is een nieuwe stap gezet in het bouwproject, waarvan de graafwerken in volle gang zijn. “De nieuwe ondergrondse parking ligt middenin het stadscentrum, heeft een rechtstreekse toegang naar de Heldenlaan en zal een enorme troef zijn voor onze lokale handelaars.” zegt burgemeester Jenne De Potter. “Bovendien is de parking 24/7 toegankelijk en zal men er kunnen betalen afhankelijk van de geparkeerde tijdsduur.”

“De aankoop van de ondergrondse parking kadert in de publiek-private samenwerking met Vanhout Projects, die de site aankocht van het Bisdom en er 68 appartementswoningen en 2 handelsruimtes zal bouwen. Op vraag van de stad Zottegem werden in het project ook 100 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien, die de stad nu dus heeft aangekocht. Het stadsbestuur wil zo een antwoord bieden op de parkeerdruk in het centrum van de stad. Met deze 100 extra parkeerplaatsen wordt het parkeeraanbod in het hart van de stad dus flink uitgebreid en dit zal ongetwijfeld een positieve impact hebben voor de lokale handelaars en horeca.”

Burgemeester Jenne De Potter:

“Met een rechtstreekse voetgangersuitgang die de parking verbindt met de Heldenlaan en de Kasteelstraat, is de parking ideaal gelegen is voor heel wat bezoekers. Daarenboven zal de ondergrondse parking iedere dag 24 uur op 24 toegankelijk zijn en zal er geen beperking zijn op de duurtijd. De bezoeker kan dus onbeperkt in Zottegem vertoeven en zal in verhouding tot zijn parkeertijd kunnen betalen.”

Volgens de laatste stand van zaken zal het volledige project zijn afgewerkt in maart 2021. Reeds 1/3 van de beschikbare appartementen zijn inmiddels verkocht.

X