Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

foto De Laender

Oosterzele: Julien en Adri ënne vieren briljanten bruiloft

foto De Laender

Het echtpaar Julien Roels (91 j.) en Adri ënne Van Heddeghem (90 j) vierde hun 65   jarig huwelijk. Het paar huwde op 25 juni 1954   in Balegem. Drie dochters op rij: Monique, Claudine en Nadine. Intussen zijn er drie kleinzonen en zeven kleindochters! De volgende generatie dient zich ook al aan met acht achterkleinzonen en één achterkleindochter. Net op de verjaardag van Adri ënne vierde het paar zijn briljanten bruiloft. Dubbel feest.

Julien Roels werkte als jongeling (einde jaren ‘40) bij bakker Bockstaele. Hij deed ook seizoensarbeid in Noord-Frankrijk (de suikerbietencampagne). Daarna werkte Julien tot aan zijn pensioen in metaalfabriek Arbed (De Punt) in Merelbeke. Julien was liefhebber van voetbal en fervent supporter van SC Oosterzele. Voetbal op TV boeide hem ook. Julien Roels is sociaal heel bewogen. Hij was trouw lid van de Burgerbescherming Oosterzele, van het ACV en jarenlang lid van het Kerkbestuur.Een man van stavast. Optimistisch, Vol leven.

Adri ënne werkte voor haar huwelijk in een textielweverij (te Wieskes) in Sint-Lievens-Houtem. Na haar huwelijk werd ze huisvrouw. Moeder Adri ënne naaide kleren voor haar gezin en deed verstelwerk voor de hele familie.   Adri ënne houdt vast aan haar huiselijk geluk. Later gingen Julien en Adri ënne naar OKRA en Samana Oosterzele. Ze genieten daar nog van!

foto De Laender
X