Wout Remmerie solo naar de zege in Scheldewindeke


Windeke kermis sluit naar jaarlijkse gewoonte af met een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. Ook dit jaar was dit dus het geval en met met 74 renners aan de start mochten de organisatoren oprecht tevreden zijn.

Het peleton was dit jaar zeer internationaal getint met deelnemers uit Nederland, Israel, Australi ë, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. De eerste ronden verliep alles nog rustig en bleef het peleton compact. Het tempo werd er wel goed ingehouden en dat hield in dat heel wat renners die zich achteraan het pak bevonden vroegtijdig de rol moesten lossen. In de derde ronde was er een uitval van de Israeli ër Ron Donio, maar zijn poging droeg niet ver. Na vijf ronden zag het er al wat beter uit, toen een trio zich van de rest afscheidde. Zottegemnaar Lennert Huylebroeck, de Israeli ër Roy Shyman en Dylan Botterberg uit St-Denijs probeerden samen een mooie voorsprong uit te bouwen, maar in het peleton liet men niet begaan en het kwam dus terug tot een algemene hergroepering. Twee ronden lang gebeurde er niets en was het wachten op wie nog een aanvalspoging in huis had. Wout Remmerie uit Wingene was dan toch iemand die het probeerde en met succes, want hij fietste meteen een voorsprong van een twintigtal seconden bij elkaar. Een ronde later had hij zelfs al meer dan één minuut op een peleton waarin iedereen naar iedereen zat te kijken. Remmerie behield zijn voorsprong en reed solo naar zijn derde overwinning van het seizoen. De Nieuw-Zeelander Van Heyningen kon een spurtend peleton nog net voor blijven en de tweede plaats in de wacht slepen. Aaron Dockx won uiteindelijk de groepsspurt op iets meer dan een minuut van de winnaar. Sander Eeckhout uit Landskouter kwam als twaalfde over de eindstreep. Voor Remmerie, die niet niet verwacht had zo gemakkelijk te kunnen wegrijden van de rest, is het nu uitkijken naar zijn volgende doelen: een klimkoers en de beker van Belgi ë.

Uitslag:
1. REMMERIE WOUT
2. VAN HEYNINGEN JOSHUA – NZL op 50″
3. DOCKX AARON – op 1’05”
4. VAN DEN BROECK ANDREAS
5. LOWIE THÉO
6. FRANCOIS JONAS
7. BAELE JASON
8. DIERICKX ARNO
9. BASTIAENS THIBO
10. DEWEERD UGO

X