Hubert en Juliette vijftig jaar vrijwilligers op het Zomerfeest van De Bolster in Zwalm

Op het jaarlijkse Zomerfeest van De Bolster zijn twee opmerkelijke vrijwilligers gehuldigd: Hubert Van De Sype en zijn echtgenote Juliette ze steken vijftig jaar een handje toe op het zomerfeest.

De Bolster is een voorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking en/of een niet-aangeboren hersenletsel. ”Wij kunnen rekenen op veel vrijwilligers “Die onbaatzuchtige helpers zorgen onder meer voor vervoer, wandelingen of uitstapjes met de cli ënten, extra handen in de dagbesteding of de woonhuizen, extra begeleider op vakanties, de Special Olympics of zetten zich elk jaar het eerste weekend van juli hun schouders onder ons Zomerfeest. Zij helpen als kelner, staan achter de bar, serveren de maaltijden, doen de afwas, zorgen voor kinderanimatie, de rommelmarkt. We kunnen rekenen op een heel trouwe groep vrijwilligers. Maar Hubert en Juliette zijn wel h éél verdienstelijke helpers: al vijftig jaar, dat is van in het begin van het Zomerfeest, steken ze hier de handen uit de mouwen.

De zomer van ’69

“Bij de opstart van het Zomerfeest in 1969 waren Hubert en Juliette de eersten om mee hun schouders te zetten onder dit feest. Ze hebben het ook helpen uitbouwen tot wat het nu is. En ze zijn er nog steeds bij: Hubert als verantwoordelijke voor de aperitiefbar/bodega, Juliette is verantwoordelijke voor de tent. Samen met hun kinderen, kleinkinderen, familie en vele vrienden, die intussen ook al meehelpen, zijn zij de sterkhouders van ons feest”, Op het Zomerfeest werden de twee verdienstelijke vrijwilligers dan ook gevierd. Je kon ook genieten van de Vedetteparade met  optredens van Eveline Cannoot, Herbert, Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman, Petra, Micha Marah, Luc Steeno

X