Neeka schittert op 11 – juli feest

Ook de gemeente Oosterzele vierde de Vlaamse feestdag. In de stemmige pastorietuin van Moortsele bracht Neeka (Ilse Goovaerts), uitstekend geflankeerd door Roeland Van de Moortele, prachtige Nederlandstalige songs. Schitterend, zo kan men in één woord het concert ‘Meisje, meisje’ omschrijven. Dat Neeka met hart en ziel speelt, straalt er vanaf. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Het publiek kwam vlug in de ban de vocale superioriteit van singer — songwriter Neeka. Ilse haalde echt alles uit de kast. Als een geoliede machine had Neeka niet veel nodig om het aandachtig en gedisciplineerd publiek bij het vel te grijpen. Ilse Goovaerts is nog steeds één brok dynamiet, vol overgave. Stond heel ontspannen in de sprookjesachtige pastorietuin. Ze bracht ook een ode aan Kris De Bruyne en Raoul De Keyser. Velen juichen toe dat ze na vijf albums in het Engels, de Nederlandse toer op gaat. Het publiek bedankte meermaals met een warm applaus. Klasse. Voor minder gaat Neeka niet. Dat ze daarin slaagt heeft zo zijn redenen. Ilse heeft een hartverwarmende stem, beheerst perfect het Nederlands. En ook haar charme en eenvoud, op dat soort dingen is men dol. Ze heeft ook attitude. Perfectionistisch. Ze bracht haar optreden met veel gevoel, schitterend begeleid door ‘kersvers vader’ Roeland Van de Moortele. Ilse Goovaerts, dat is energie die zichtbaar wordt. In de creatieve Ilse Goovaerts zit nog het heilig vuur. Ze moet blijven schrijven én het podium op. Dat is haar leven. De chansonnière, die woordkunstenares is. Ilse Goovaerts is een bijzonder ‘Meisje, meisje’. Puur en eerlijk.       Reporter 17