KVG Oosterzele trekt naar Terneuzen

KVG Oosterzele heeft een mooie uitstap in petto. Op donderdag 25 juli trekt men naar Zeeland. Het bezoek aan het ‘Portaal Van Vlaanderen’ in Terneuzen, één van de grootste sluizencomplex ter wereld, is meer dan de moeite waard. In Axel bezoekt men het museum ‘Het Warenhuis’. (Reporter 17)

Om 8 u 30 vertrekt men aan Sporthal De Kluize in Scheldewindeke en om 8 u 40 aan OC De Beweging in Gijzenzele. Om 9 u 15 breng je een bezoek aan het museum ‘Het Warenhuis’ in het Zeeuwse Axel. Je wordt eerst verwend met koffie en een streekgebakje. Een gids leidt je – op een interactieve manier – rond in de wereld van het Land van Axel. In ‘Brasserie Westbeer’ in Terneuzen wordt lekker getafeld. Er worden soep, huisbereide stoverij, ijs in een oublie-bakje en koffie geserveerd. Na het middagmaal kan je door de winkelstraat wandelen naar het Portaal Van Vlaanderen. Rond de klok van 15 u wordt het indrukwekkende sluizencomplex bezocht. Je verneemt ‘Hoe wordt een binnenvaartschip, een zeeschip door een sluis geloodst? en ‘Hoe wordt een sluis bediend?’ Je bezoekt ook een brugkelder en vanop het uitkijkpunt zie je een mooi stuk van Zeeuws — Vlaanderen. Er wordt afgerond met een broodmaal ‘in de Baeckermat’ in Westdorpe.
Deelnemen kost 60 euro, leden betalen 50 euro. Interesse? Schrijf als de bliksem in bij Juliette Meuleman, 0487 / 32 55 98, juliette.meuleman@telenet.be, Hubert en Juliette Van De Sijpe, 0478 / 69 37 91, hubert.vandesype@gordianus.com.           Reporter 17