Sluikstorter gevat met dank aan mobiele camera

De mobiele camera van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem en de gemeente Sint-Lievens-Houtem heeft een sluikstorter op heterdaad betrapt.

Een man uit Erpe-Mere heeft op de begraafplaats van Vlierzele op dinsdag 9 juli slachtafval gesluikstort. Dankzij mobiele camerabewaking, die door de gemeente en de politie doorlopend op verschillende plaatsen wordt ingezet, is de dader herkend en verhoord door de lokale politie. Voor dit sluikstort heeft de politie een proces-verbaal inzake ‘sluikstort’ opgesteld dat wordt overgemaakt aan het parket.

“Het was niet de eerste keer dat we op die locatie slachtafval aantroffen, vandaar het cameratoezicht. Dit is zeer asociaal gedrag en we zijn dan ook zeer tevreden dat de politie hier snel een goed gevolg heeft kunnen aan geven. Ik hoop dat het parket een zware straf vordert.” aldus schepen voor Leefmilieu Tim De Knyf.