DJ Jeroen Visser zijn natte droom komt zondag uit

De 38-jarige DJ carrière van Jeroen Visser, krijg zondag meer glans. Jeroen mag het dak van de Moose Bar op Tomorrowland eraf blazen. “80 tracks in twee uur passeren de revue, het wordt een echte knaller”, vertelde Jeroen.

De “Muziekmicrobe” had mij reeds op jonge leeftijd flink te pakken: ik was amper 7 jaar jong toen ik de muziekacademie van Ninove binnenstapte. Ik volgde er notenleer, trompet, piano en dictie en ongeveer gelijktijdig werd ik lid van de plaatselijke fanfare.

Op 14-jarige leeftijd stichtte ik samen met een paar vrienden het bandje OZN,  dat wegens strubbelingen echter snel ter ziele zou gaan.  Ik had intussen weliswaar mijn nieuwe passie ontdekt: DJ’en…

Radio Del Sol Ninove

 In volle pionierstijd van de vrije radio (1980) presenteerde ik mijn eerste radioprogramma’s bij radio Del Sol te Ninove. Het was de baas van Del Sol die mij introduceerde in de Clubs, o.a. Krypton Club te Zottegem (1984)…

Op radiovlak zouden later zouden nog radio Uniek, radio S.I.S. en het destijds immens populaire station “radio Maeva” volgen.

 Begin jaren ’80 heb ik mijn eerste mobiele discobar in elkaar geknutseld.  In 1981 draaide ik mijn eerste fuiven en feestjes.  Na een tijdje werd ik uitgenodigd als guest-DJ in clubs en discotheken,  waarna ik vanaf 1983 voornamelijk koos voor het clubcircuit.

 Ik was resident-DJ in onder meer Tom Dooley te Zandbergen (1983-1984),  Krypton-club te Zottegem (1984), Wijnantshof te Woubrechtegem (1985-1990), Tropicana te Schendelbeke (1991), Cabrio te Meerbeke (1990-1995),  en Witte Hoeve te Sint-Lievens-Esse (1996-2006).

Vanaf 2006 werd het werkterrein uitgebreid met danscaf é’s, fuiven, en private feesten, wat niet wegneemt dat ik nog geregeld een DJ-set doe in clubs en discotheken.

Vanaf het winterseizoen 2018-2019 werd ik resident-DJ voor Moose bar, een concept van de grootste discotheek van de Benelux “Versuz”, en vanaf de zomer van 2019 verzorg ik regelmatig DJ-sets  bij Ipanema Beach Bar (Versuz) te Hasselt. Moose bar is een uniek en wel doordacht concept dat vorig jaar al een stage had op TML, afgelopen winter een Mega pop-up chalet had in 6 grote Vlaamse steden, het sportpaleis op zijn grondvesten liet daveren, en ook op Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez indruk maakte met hun “stage” en exclusief après-ski concept.

En…op zondag 21 juli 2019 doe ik een DJ-set op Tomorrowland, van 14 tot 16 uur op de Moose bar stage. En neen, het wordt geen vooropgenomen setje, Moose bar staat erop dat haar DJ’s hun set volledig live draaien, zodat we kunnen inspelen op wat er voor ons gebeurt. Het moet er natuurlijk boenk op zijn… of, om het met Moose bar termen te zeggen, het dak moet eraf…

Ik ben vandaag begonnen met het verzamelen van een 100-tal tracks. Op die twee uur zullen zo’n 80 tracks de revue passeren, het zal dus vlammen. Ook al wordt het geen vooropgenomen set, toch zal ik mij de komende dagen flink voorbereiden. Het voelt nu aan als een examen, en de druk is er, en ja ook wel wat stress, maar ik vermoed dat ik tegen zondag zal staan te trappelen om mijn set aan te vangen…

Dit wordt natuurlijk het hoogtepunt van mijn 38-jarige DJ carrière die hopelijk nog een aantal jaartjes mag blijven duren. Noem het de kroon op het werk of de kers op de taart, maar dat klinkt alsof het daarna afgelopen zal zijn en dat ben ik echt nog niet van plan…Op dit op dit ogenblik ben ik enorm dankbaar dat ik dit dankzij de Moosebar- en Versuz crew kan meemaken, en ik zal hun vertrouwen komende zondag niet beschamen!