Brandweer moet uitrukken voor kampvuur

Op   23 juli omstreeks 22u30 werd Balegem opgeschrikt door loeiende sirenes in de straten. Er werd een brand gemeld in Balegem ter hoogte van optiek Hubo. Door technische problemen kon de brandweer niet onmiddellijk het desbetreffende huis lokaliseren. Mits hulp van omwonenden konden ze uiteindelijk het gemelde adres terugvinden.

Enkele jongeren bleken een kampvuur te hebben aangestoken. De ouders van één van deze jongeren waren immers op reis, bijgevolg zag men de aangewezen gelegenheid om een gezellige sfeer te cre ëren in de achtertuin. De jongeren waren zich bewust van de droogte en hadden kruiken water in de nabijheid. Een ongeruste buur contacteerde de brandweer en zei dat het om een grote brand ging. Eenmaal de brandweer was aangekomen, was het vuur reeds geblust. Het is momenteel nog onduidelijk welke buur de melding heeft gedaan. De brandweer contacteerde onmiddellijk de politie.

X