Mysterie nieuw straatmeubilair Sint-Goriks-Oudenhove opgelost

Vorige week werd door de stadsdiensten een zitbank en een krabpaal geplaatst op het Kruiswaterplein in Sint-Goriks-Oudenhove.

De aanwezigheid ervan wekte al de aandacht van enkele buurtbewoners en voorbijgangers. Schepen van leefmilieu Leen Goossens (CD&V) kadert: “Door Toerisme Vlaamse Ardennen, Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA), Natuurpunt en de Provincie Oost-Vlaanderen werd een project uitgewerkt om het landschap in de Vlaamse Ardennen te accentueren zonder landschapsvervuiling, dus zonder gebruik te maken van de traditionele infoborden). De Vlaamse Ardennen is een belangrijke toeristische regio met een uitzonderlijk landschap dat vooral vraagt om wandelend ontdekt te worden. Het landschap wordt echter nog onvoldoende belevingsvol uitgespeeld. Het project ‘Landschapsbeleving in de Vlaamse Ardennen’ wil hierin verandering brengen. Over het volledige grondgebied van de Vlaamse Ardennen zullen een 40-tal belevingselementen geplaatst worden, waarvan twee te Zottegem. Op het Kruiswaterplein in Sint-Goriks-Oudenhove werd vorige week een zitbank en een krabsteen geplaatst. De locatie werd gekozen via een participatief project dat in 2016 werd opgestart door RLVA. De zitbank bevat een aanduiding van twee steensoorten die ook aanwezig zijn in de vlakbij gelegen kerk van Sint-Goriks. Wie graag de geur van deze stenen opsnuift kan deze ontdekken door te krabben aan de krabsteen. Maar je mag ook gewoon even uitblazen op de bank en genieten van het prachtige landelijke uitzicht over Sint-Goriks”.

Lees meer over de krabpaal via deze link

X