3 Belgische kampioenen voor Zottegemse zwemclub First!

Het voorbije weekend vonden in Charleroi de Belgische zwemkampioenschappen plaats. Zwemclub FIRST behaalde daar schitterende resultaten en haalden liefst 17 medailles, waarvan maar liefst 6 gouden . Een prachtige prestatie voor FIRST.

De meest in het oog springende resultaat werd geleverd door Margot van Heghe bij de meisjes +19j. Zij haalde maar liefst 4 gouden medailles ( 50m vlinder, 200m vlinders, 100m rugslag en 200m rugslag ) . Daarnaast haalde ze zilver op de 100m vlinderslag en op de 50m rugslag.

Bij de heren + 19j werd Iarre Lafort Belgisch kampioen op de 50m rugslag, vlak voor zijn teamgenoot Maarten Heuninck, die mooi zilver pakte. Daarnaast haalde Maarten nog brons op de 100m rugslag en op de 50m vlinderslag.

Iarre ,Maarten , Kevin Guldentops en Stijn Heuninck werden met de estafetteploeg bij de +19 tweede op de 4x 100m wisselslag, en haalden ook zilver op de 4x 100m vrije slag.

Mauro Spleers werd knap Belgisch kampioen bij de 16j. op de 50m vlinderslag en werd derde op de 100m vlinderslag.

Maxence Vanhollebeke haalde brons op de 50m schoolslag bij de 15j.

De meisjes estafetteploeg van First haalde knap zilver bij de 17-18jarigen ( Lara De Carne, Charlot Talloen, Silken Van Mingeroet en Silke Van Nyverseel ) op de 4x 100m vrije slag. En ook met de mixed estafetteploeg bij de 15 -16j. eindigde First derde op de 4x 100m wisselslag ( Verstraeten Gihaio, Mauroo Spleers, Merel Van Varenberg en Lisa Van Cauwenberghe ).

“Een dikke proficiat aan al onze zwemmers”, geeft  Labio mee in een reactie. “Deze schitterende resultaten zijn het gevolg van een gans jaar goed en veel trainen, en zeker dankzij de inzet en begeleiding van een topteam van trainers.”

Meer info via www.zwemclubfirst.be

X