Zottegemnaar Emiel De Roover stelt tentoon in Oostende

Al bijna veertig jaar, sedert 1980, legt Emiel De Roover (68) uit de Bijloke zich in zijn atelier aan de Neerhofstraat volledig toe op zijn artistiek werk. Iedere dag is hij bezig met kunst en aan zijn inspiratie lijkt geen einde te komen. Reeds meerdere keren werd hij genomineerd voor diverse artistieke prijzen en ook stelde Emiel De Roover al zowat overal tentoon in eigen land maar eveneens in het buitenland, o.a. in het toeristische Calpe in Alicante, zijn favoriete vakantiebestemming trouwens.

Binnenkort, in de komende drie weekends, exposeert Emiel De Roover in Oostende in ’t Grijze Huis, zo genaamd naar de karakteristieke gevelkleur van dit herenhuis uit de belle epoqueperiode, dat door zijn Zottegemse collega-kunstenaar Marc Galle en diens vriendin Nadine Prieels in 2012 werd gerestaureerd en omgetoverd tot kunsthuis. Drie jaar geleden, in 2016, openden beiden overigens ook in eigen Zottegem rechtover de Cantaertsite nog een tweede kunsthuis, eerst deCaf é en nu CAS (Contemporary Art Space) genaamd.

Voor Emiel De Roover is het al het zesde jaar op rij dat hij tijdens het toeristisch hoogseizoen exposeert in Oostende. Ditmaal zullen daar werken uit de reeks “Geef me een hand” alsook een selectie van andere recente schilderijen en beelden te zien zijn. De tentoonstelling in ’t Grijze Huis aan de Frans Musinstraat 19 (centrum, zijstraat van de Nieuwpoortsesteenweg) is gratis te bezichtigen tijdens de weekends van 10 – 11 augustus, 17 – 18 augustus en 24 – 25 augustus alsook op donderdag 15 augustus (O.-L.- Vrouw Hemelvaartsdag), telkens van 14 tot 18 uur. Een bezoek is ook op een ander tijdstip mogelijk en te bespreken via 0469 92 14 44.

X