‘Balegem – koerse’ op zaterdag 17 en maandag 19 augustus

Noteer alvast: zaterdag 17 augustus en maandag 19 augustus, tweedaagse wedstrijd met klassement (200 euro) voor junioren. De wielerliefhebbers krijgen in Balegem — Berg een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Een uitgelezen deelnemersveld en een selectief parcours staan garant voor een mooi wielerfeest. Telkens start om 15 u, 98 km, 12 ronden. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Decennia lang organiseren Rudy en Conny Colman — Van Herreweghe wielerwedstrijden in Balegem — Berg. Ze worden geruggensteund door een enthousiast wielercomit é. Rudy en Conny zijn hun medewerkers, seingevers, sponsors (met speciale vermelding Grote Prijs Gamma Zottegem, ereprijzen Garage — Carrosserie De Knijf), Derito, de lokale politie, het gemeentebestuur heel dankbaar. De Colmans: nog steeds enthousiast, gedreven, uitbundig, bezield, geestdriftig. Mooie eigenschappen die we willen bundelen in één woord: bevlogen. Gepassioneerd door de mythe van wielerwedstrijden. Ze organiseren hun wedstrijden met hart en ziel én overtuiging. Die ingesteldheid leidt tot model — organisaties. Ex — beroepswielrenner Rudy Colman (reed aantal keer de Tour de France) en Conny Van Herreweghe zijn de stuwende krachten achter het Wielercomit é Berg. Ze hebben veel waardering voor het ganse team en alle medewerkers. Het publiek komt graag naar ‘den Berg’,een ‘specialleken’ in Balegem. Het sportieve vermaak, de speciale sfeer, het volkse: dat is ten volle uit ‘Balegem — koerse’. De deelnemers en de wielerfans kijken er naar uit. Je krijgt gegarandeerd op de tweedaagse voor junioren pure wielersport geserveerd.
Haringworp en Travestieshow
Op maandag 19 augustus vanaf 19 u pakken de organisatoren uit met met gratis haringworp, gastoptredens en een internationale travestieshow die al uw zintuigen zal prikkelen. De toegang is gratis. Madame Zaza is een merknaam geworden, die staat voor uitbundigheid, geuren, kleuren, power, fiesta. Op de haringworp zijn geldprijzen te winnen van 25 euro, 12 u 50 en nog eens 12,50 euro. Er zijn bovendien nog een resem naturaprijzen te winnen. Wie weet, met wat geluk trek je met een geldprijs of een waardevol hebbeding naar huis. Info: Caf é De Steenput, Berg 11, Balegem, 09 / 362 63 65.       Reporter 17
X