Maria De Coster viert 102de verjaardag

Maria De Coster heeft maandag haar 102de verjaardag gevierd in woon-zorgcentrum Kanunnik Triest in Melle. Marietje werd geboren in Melle op 10 augustus 1917. Niet lang na haar geboorte namen haar ouders het caf é ‘De Hertog van Brabant’ over. Schepen Frank De Vis (N-VA) noemde haar tijdens het feestje
Maria liep school in Melle tot ze veertien jaar was, daarna volgde ze nog twee jaar les aan het Crombeen in Gent. Na de dood van haar vader zette Maria samen met haar moeder de zaak verder. In 1948 huwde ze met haar man, Achiel De Bosscher. Ook hij stak een handje toe in het caf é. In 1958 bouwde het koppel in de Eikerwegel. Toen haar man stierf in 1999 bleef Maria in de Eikerwegel wonen tot ze in 2004 naar het woon- en zorgcentrum Kanunnik Triest verhuisde. Maria De Coster is gezegend met een goede gezondheid. Ze houdt vooral van kaarten en rami bridge. zijn tweede moeder. Als kleine jongen kwam hij er alle dagen over de vloer.

X