Vijf jaar Melle in beweging met fototentoonstelling portretten van Mellenaars

Guy De Smet:
Het gemeentebestuur vroeg de fotoclub Iris, een 5 tal jaar terug of we zin hadden om voor de nieuwe Mellina nu “Melle in Beweging” foto’s te nemen, de club heeft daar met veel plezier positief op geantwoord. Nu 5 jaar later heb ikzelf een vrij grote collectie foto’s genomen tijdens de interviews van bekende en minder bekende Mellenaars, dan stel je de vraag : wat doen we daarmee?

Ik dacht toen, als ik 50 portretten heb geef ik een Expo. Nu zijn het er meer en heb ik een selectie gemaakt.
Tijdens die tocht van interviews heb ik veel mensen ontmoet met een grote diversiteit aan professionele en niet-professionele activiteiten. Gaande van een vioolbouwer in een riant atelier naar een petattenmessenmaker in een tuinhuisje waar de creativiteit hoogtij vierde. Maar ook eindeloos filosoferen over het onlinegebeuren tot het no nonsens leven met een groep mensen die het sociaal moeilijk hebben. De fantastische verhalen van een fotograaf die de wereld rondreisde tot een foto-creatieveling die voetbalpleintjes trok, niks mis mee, het waren allemaal bijzondere pareltjes. Schrijvers, kunstenaars, schilders allemaal passeerden ze de revue, elk met hun eigen verhaal. Zoals het leven van een prof renner in schril contrast staat met een andere topsporter voor andersvaliden, een kine die allerhande kwetsuren moet verzorgen, hoe men afval moet verwerken tot compost en andere die ongebruikte lepels, vorken en ander metaal afval hergebruiken voor eventuele decoratie.

De tentoonstelling loopt van 3 augustus tot 14 september 2019 in de hoofd bib te Melle
Open op:
Maandag van 17:00 tot 20:00
Dinsdag van 18:00 tot 20:00
Woensdag van 14:00 tot 19:00
Donderdag van 14:00 tot 16:00
Vrijdag van 16:00 tot 19:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:00

X