Kermis in Zottegem scheert nog steeds de hoogste toppen

Een massa volk geniet er zoals vanouds van de jaarlijkse kermis. Horeca en verenigingen beleven hoogdagen.

In Zottegem blijft het kermisgebeuren een massa volk lokken. Dan worden overal podia opgesteld en randactiviteiten georganiseerd. In de muziekstad weten ze natuurlijk hoe ze een evenement op poten kunnen zetten. Kleinhandelaars, horeca en de stad stuwen de feestelijkheden naar een hoogtepunt. Op de markt van Zottegem was dat redelijk letterlijk te nemen.

Vakantie in eigen stad.

Tijdens de kermis blijft iedereen thuis. Beter gezegd: dan komt iedereen naar buiten! De inboorlingen offeren er sinds mensenheugenis een deel van hun jaarlijks verlof aan op. Anderen zien dat het hier nog goed is en doen graag mee. ‘Zottegem kermis’ is v éél meer dan kermis alleen. Nèt daardoor gaat de traditie niet verloren.

NUUS brengt vandaag de eigenlijke kermis in beeld.

Terwijl het in vele steden al lang nostalgie is geworden genieten de Zottegemnaars nog ongedwongen van het vermaak dat kermisgasten brengen. En die komen graag naar de Egmondstad want samen met al de andere activiteiten bruist het leven er nog als in oude tijden tot ’s avonds laat.

Ook in de vroege avond is het al volop sfeer aan de kraampjes.

Reporter: Sjarel Klak

 

 

X