Ook twee wielerwedstrijden (met twee Belgische kampioenen) op Erwetegemse kermisaffiche

Martih Vanhove, hier vorig jaar winnend in Horebeke, kom aan de start in Erwetegem. ©Sophie Richez

Naar jaarlijkse gewoonte zorgt Wielerorganisatie Erwetegem ervoor dat er ter gelegenheid van de kermis in deze deelgemeente ook wielrennen op het programma staat, zoals vorig jaar met twee wedstrijden voor dames op zondag 25 en maandag 26 augustus, beiden met start en aankomst op de Kattenberg maar over een verschillend parcours.

Op zondag komt de dames-jeugd in actie. De meisjes-juniores (die eerst starten om 15 uur) en de meisjes-nieuwelingen (die invallen na twee ronden) moeten dan respectievelijk negen en zeven keer volgende omloop afleggen: Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede, Smissenhoek, Gaverland, Pachtersveldweg, Wijnhuizestraat, Krassestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg. Vanuit Wielerorganisatie Erwetegem is ons meegedeeld dat Marith Vanhove die onlangs voor het tweede jaar op rij Belgische nieuwelingenkampioene werd, alleszins aan de start zal staan.

Op maandag gaat het parcours voor de dames-elite (start om 14u30, elf ronden) via de Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede, Klemhoutstraat, Potaardestraat, Gaverland, Pachtersveldweg, Wijnhuizestraat, Krassestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg. Voor deze wedstrijd die ook geldt als de 21ste rit van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen, wordt de deelname aangekondigd van Jesse Vandenbulcke die twee maanden geleden de nieuwe nationale kampioene in deze categorie werd. Daarnaast wordt verwacht dat ook Sofie De Vuyst, partner van Erwetegemnaar Bart De Clercq, haar rugnummer aan de inschrijvingstafel zal komen afhalen.

VERKEERSMAATREGELEN

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijden voorziet een speciaal politiereglement op beide dagen van 10 tot 18 uur een parkeerverbod in voornoemde straten of in het stuk ervan dat deel uitmaakt van het parcours. Ook zal in de meeste van die straten vanaf 13 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (in de rijrichting van de rensters). In het gedeelte van de Wijnhuizestraat tussen de Smissenhoek en Krassestraat alsook in het gedeelte van de Ragestraat tussen de Smissenhoek en Engelstraat zal alleen plaatselijk verkeer mogen.

X