Samana Scheldewindeke verkent Dendermonde, de stad van ‘t Ros Beiaard

Op dinsdag 17 september heeft Samana Scheldewindeke een mooie uitstap in petto. Dankzij Samana kan je Dendermonde, de stad van ‘t Ros Beiaard, en zo veel meer ontdekken. Het is de moeite waard om deze historische stad te verkennen. Een aanrader. Schrijf snel in voor 10 september bij Jo De Lange, Lange Munte 1, Scheldewindeke, 0479 / 09 81 40, bij de kernleden of via mail: leen.vanderveken@hotmail.com. (Reporter 17, foto’s DDL).

Je zult aangenaam verrast zijn, de stad Dendermonde heeft een schat aan bezienswaardigheden en een rijk historische patrimonium. Wist je dat Dendermonde met zijn belfort en begijnhof, zijn Gildereuzen en Ros Beiaard, maar liefst vier keer voorkomt op de lijst van het Unesco Werelderfgoed? De Grote Markt van Dendermonde staat bekend als één van de mooiste en gezelligste pleinen van Vlaanderen. Door zijn unieke ligging tussen Schelde en Dender is de hele omgeving met pittoreske dorpjes meer dan de moeite waard. Redenen genoeg om deze mooie stad te bezichtigen. Een goed idee van Samana Scheldewindeke, dat cultuur en ontspanning hoog in het vaandel voert. Om 11 u 15 vertrekt men vanuit het Marktplein richting Dendermonde. Om 12 u wordt er gezellig getafeld op de Vlasmarkt in ‘t Saske. Er worden Aspergeroomsoep, Mechelse koekoek met gerookte zalm, champignonsaus, kroketten en ijstaart geserveerd. Vanaf 14 u wordt je door een gids wegwijs gemaakt in het Sint — Alexiusbegijnhof, het Stadhuis en de Lakenhalle. Omstreeks 16 u krijg je tijd om rond te kuieren op de markt, een gezellig terras mee te pikken,…Leef je maar uit. Om 17 u start de rondrit in het Land van Dendermonde. Om 18 u 30 wordt in Hof ter Velden een broodmaaltijd aangeboden met koffie of thee, drie belegde sandwiches. Nadien wordt koers gezet naar Scheldewindeke (rond 20 u 30 aankomst).
Deelnemen kost 45 euro (middag- en avondeten, bus, fooien chauffeur en gids inbegrepen). Niet inbegrepen: drank middagmaal, dranken bij broodmaaltijd. De verplaatsing gebeurt met een liftbus, rolstoelgebruikers kunnen gerust meereizen, wel vermelden bij de inschrijving.       Reporter 17