5 jaar IVV Sint Vincentius Campus Zottegem

De verpleegstersschool Sint Vincentius Campus Zottegem bestaat vijf jaar en dat werd uiteraard gevierd.

“Sinds het bestaan van onze campus Zottegem, gelegen op een boogscheut van het ziekenhuis AZ St. Elisabeth kenden we alleen maar een groei van studenten”, klinkt het in een reactie. “In totaal studeerden al 85 verpleegsters af. Dit jaar zijn er 125 studenten ingeschreven. We staan samen in een hecht team garant voor een kwaliteitsvolle opleiding. Door het schrijnend tekort aan verpleegkundigen is het noodzakelijk dat wij zorgen voor goed opgeleide verpleegkundigen. Dagelijks in de media worden we geconfronteerd met het tekort aan paramedici in de zorgsector. In juli 2018 stonden er bij de VDAB nog altijd 1300 vacatures open. Het tekort wordt op de werkvloer echt zichtbaar. Er is een onevenwicht tussen vraag en aanbod. Werkzoekende kunnen zich laten omscholen tot verpleegkundigen. Dit laatste kan je op onze school IVV St. Vincentius. Wij bieden een kwaliteitsvolle opleiding in samenwerking met de omliggende ziekenhuizen, thuisverpleging en Woonzorgcentra.”

Het vijfjarig bestaan werd gevierd met een (smakelijke) receptie in het Auditorium van het AZ Sint-Elisabeth. In aanwezigheid van heel wat oud-studenten.