Een schepen van de Open Vld wordt naar de correctionele rechtbank verwezen.

‘Het opzettelijk misbruik maken van iemands psychische zwakheid om voordeel te halen…’


Geraardsbergen. Een schepen van de Open Vld wordt naar de correctionele rechtbank doorverwezen wegens o.a. het opzettelijk misbruik maken van iemands psychische zwakheid om bepaalde voordelen te verwerven. De schepen zou op een onrechtmatige manier een mandaat verworven hebben voor het beheren van de middelen van een psychisch kwetsbaar persoon.

De Open Vld-schepen wordt doorverwezen.
Uit goed ingelichte bronnen hebben we vernomen dat een schepen van de Open Vld zou doorverwezen worden naar de correctionele rechtbank wegens het onrechtmatig voordeel halen uit een persoon die niet handelsbekwaam was en psychisch niet in staat was om bewust beslissingen te nemen. De schepen zou opzettelijk misbruik van de psychische toestand van deze persoon hebben gemaakt. Verschillende bronnen bevestigden ons dat de schepen onrechtmatig een mandaat zou hebben verworven voor het beheren van de middelen en goederen van een psychisch kwetsbaar persoon.

Volgens diezelfde bronnen zou o.a. de schepen naar de correctionele rechtbank worden verwezen. Er zouden voldoende bewijzen zijn verzameld voor het aanzetten tot het plegen van misdaden en wanbedrijven en het opzettelijk misbruik maken van iemands psychische zwakheid om bepaalde voordelen te verwerven. De schepen riskeert een strenge straf. Wordt zeker vervolgd.

Julien Borremans