Joeri Cornelis toont groot hart voor Christoforusgemeenschap Munte

 ‘Ik ga deelnemen aan de Brusselse marathon voor het goede doel én de unieke ‘Belgische friet’ promoten.

Joeri Cornelis van de ‘Zoutkorrel Merelbeke’ gaat op zondag 6 oktober een enorme uitdaging aan om in een ‘Frietpak’ deel te nemen aan de marathon in Brussel. ‘Ik ga deze marathon lopen om nog maar eens duidelijk te maken dat het gaat over de ‘BELGISCHE FRIET, en niet de Franse Friet (Frenche fries). Ik wil me tegelijkertijd ook inzetten voor het goede doel: ik ga een steentje bijdragen voor de Christoforusgemeenschap Munte. Zeg zelf, in een ‘frietpak’ (zie foto) een marathon lopen, het is een serieuze uitdaging. Maar het woord opgeven staat niet in zijn woordenboek. Hij wil ook bewijzen dat hij deze onderneming aankan. ‘Je moet de wereld al eens op zijn kop zetten’, glimt Joeri Cornelis. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Joeri Cornelis was beenhouwer tot 2001 maar zijn passie ging uit naar ‘friturist’. Hij maakte de mooie tijd mee van de frietkotten. Nu baat hij de Zoutkorrel in Merelbeke uit. Hij zit vol   idee ën en gaat geen uitdaging uit de weg. ‘Ik vind ook dat men voor eens en voor altijd moet praten over “De Belgische friet” en niet van de ‘Frenche fries’, fulmineert Joeri Cornelis. Ongetwijfeld gaat d é aandacht op zondag 6 oktober naar Joeri gaan, in een frietpak een marathon lopen, geef toe het wordt d é blikvanger in de hoofdstad.

Joeri heeft ook een groot hart voor de Christoforusgemeenschap uit Munte. Je kan helpen. Met een gift van 5 euro wordt er een foto van jou genomen. Iedereen die een gift doet krijgt een herkenning en zal op een spandoekcollage te zien zijn. Je kan ook vrij een gift doen op rek: BE77 0636 6858 2942 of eventjes binnenspringen in de Frituur, De Zoutkorrel, Gaversesteenweg 150 in Merelbeke. Je kan ook een foto doorsturen naar joeri.cornelis1@telenet.be, of via WhatsApp, 0476942382. Elke foto wordt op een spandoek geprint die wordt meegenomen naar Brussel en daar zal overhandigd worden aan de delegatie van de Christoforusgemeenschap. Supporters zijn uiteraard welkom in Brussel.

‘Ik heb intussen al tal van sponsors gevonden, waarvoor mijn grote dank. Het bedrag groeit nog iedere dag aan’, zegt een heel tevreden Joeri. Hij krijgt ook steun van het ‘Frietmuseum, dat zijn ‘outfit, het ‘Frietpak’ zal tentoonstellen. Een marathon lopen, het is niet voor doetjes. Trainen. Trainen en nog eens trainen. Na zijn dagtaak in de frituur maalt hij nu al ettelijke kilometers af, en dat is meestal ‘s nachts. ‘Dan ben ik niet met de frituur bezig, maak ik mijn hoofd leeg en geniet ik er dubbel van’, besluit een zelfverzekerde Joeri Cornelis. Hij vraagt veel van zichzelf. Hij wil zin geven aan zijn leven. Veel in Joeri Cornelis zegt dat hij iets moet ondernemen. Veel succes, Joeri. We duimen.         Reporter 17