Kermisweekend en jaarmarkt in Merelbeke

Van 6 tot en met 10 september bruist het centrum van Merelbeke van het kermisplezier met het gratis driedaagse evenement Merelbeke Village, de traditionele jaarmarkt, een wielerwedstrijd en tal van andere activiteiten. Tot en met woensdag 11 september kan je gratis parkeren in de ondergrondse parking op het Driekoningenplein.

Op vrijdag 6 september geeft Kurt Burgelman tijdens Merelbeke Village het startschot voor het kermisweekend en op dinsdag 10 september is er de traditionele jaarmarkt op en langs de Hundelgemsesteenweg.

Verkeersmaatregelen voor een veilig verloop

Ter gelegenheid van de kermis en een wielerwedstrijd wordt de Hundelgemsesteenweg op zondag 8 september van 11.30 uur en 23 uur afgesloten voor alle verkeer tussen de rotonde Zwijnaardsesteenweg en het kruispunt Poelstraat-Potaardeberg. Tijdens de traditionele jaarmarkt op dinsdag 10 september wordt de Hundelgemsesteenweg van 6 tot 14.30 uur afgesloten tussen de rotonde Zwijnaardsesteenweg en het kruispunt Poelstraat-Potaardeberg. Ook de bussen van de Lijn rijden om. Een aantal bushaltes in het centrum worden op 8 en 10 september niet bediend, check www.delijn.be.

Parkeren mogelijk

Parkeren tijdens kermis en jaarmarkt is mogelijk op een deel van parking Ter Wallen (via de Sportstraat), parking Conversatie (via de Dr. O. De Gruyterstraat), parking Tramstelplaats (asfaltgedeelte) en in de ondergrondse parking Driekoningen (volg de wegwijzers).

De ondergrondse parking Driekoningen is altijd bereikbaar: je parkeert er gratis vanaf donderdag 5 september tot en met woensdag 11 september.