Zottegemse reuzen nog twee keer op uitstap

Nadat ze eerder deze zomer ook al richting kust reisden waar ze op 6 juli in Wenduine (De Haan) deelnamen aan een avondstoet in het kader van de tweedaagse Reuzenfeesten aldaar, geven de Zottegemse reuzen Cambrinus en Cambrina in deze maand september nog twee keer niet thuis.

Vanuit het Antwerpse kregen ze immers een uitnodiging in de bus om er samen met hun kinderen Trees en Leo en nog meer dan honderd andere reuzen uit binnen- en buitenland mee op te stappen in de reuzenstoet die op zaterdag 7 september in Deurne plaatsvindt. Het is al het vijftiende jaar op rij dat zij daar te gast zijn.

Daarna trekken de Zottegemse reuzenfamilie en hun begeleiders op zondag 22 september naar Lokeren, waar zij voor de elfde keer zullen deelnemen aan een folkloristische optocht ter gelegenheid van de Kovekenskermis in de wijk Heirbrug. Dit wordt meteen ook hun laatste uitstap van dit jaar.