Nieuwe naam en nieuw leven voor caf é ’t Oud Kelderke: Barry’s

Vorig weekend hebben Mario Wattenberghe en Ingrid Van Den Steene hun laatste pinten getapt in caf é ’t Oud Kelderken aan de kerk te Erwetegem. Wegens gezondheidsproblemen waren zij genoodzaakt om hun activiteiten over te laten. Momenteel is het caf é voor een paar weken dicht en vanaf 20 september is de uitbating in handen van Geert Van De Velde aka DJ Daddy Cool, die er nieuw leven wil inblazen.

Caf é ’t Kelderke was heel lang een familiezaak. Het gebouw is nog steeds eigendom van de familie Cooman, voorheen ook bierhandelaar in Erwetegem. Dag op dag twee jaar geleden werden Ingrid en Mario de nieuwe uitbaters. Omdat de vorige uitbater Jempy de naam ’t Kelderke meenam naar zijn nieuw caf é in Lierde, veranderde de naam in Erwetegem naar ’t Oud Kelderke.

“Ik merkte dat de naamspeling in de volksmond zelfs na 2 jaar toch nog steeds voor de nodige verwarring zorgde”, licht de nieuwe uitbater Geert Van De Velde toe. “Daarom gaan we vanaf nul herbeginnen, met een nieuw concept, een nieuwe interieur en dus ook een nieuwe naam, namelijk Barry’s. Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik een zwak heb voor de jaren 70, de periode waarin ik zelf een tiener was. Mijn liefde voor vintage wil ik nu ook uitstralen in mijn nieuwe zaak te Erwetegem. We gaan het volledig in retrostijl inrichten, Barry’s zal een gezellig praatcaf é worden met een warm interieur waar iedereen zich zal welkom voelen. Vanaf het moment dat je binnenkomt, zal je worden ondergedompeld in de jaren 70 met een aangepast vintage interieur, de warme muziek van toen en een paar typische collectors items en hebbedingetjes uit die tijd. De naam Barry’s verwijst naar de populaire zanger Barry White maar dat wil niet zeggen dat we enkel zijn muziek gaan laten horen, integendeel, ook andere pop, rock en disco uit de jaren 60 70 80 90 komt regelmatig aan bod. De naam Barry’s is de gepaste schakel om van het geheel een succesverhaal te maken.”

Geert heeft zijn sporen in de horeca reeds meer dan 35 jaar verdiend als DJ, maar sinds vorig jaar is hij ook succesvol uitbater van Peloton Caf é, de brasserie in het Centrum Ronde van Vlaanderen. “Daar blijf ik ook actief”, verklaart Geert. “Ik heb mij daar ondertussen omringd door een goed team, waardoor ik nu wel wat tijd heb om mij te verdiepen in deze nieuwe uitdaging in Erwetegem. Ik zal in Erwetegem zoveel mogelijk zelf aanwezig zijn, behalve als ik ’s avonds een dj-opdracht moet vervullen, want ook als DJ blijf ik nog actief, dus het worden enkele drukke maanden voor mij persoonlijk, maar zo heb ik het graag.”

Praktisch

Adres: Kattenberg 1 te Zottegem-Erwetegem.

Openingsweekend: vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september.

Openingsuren Barry’s: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 14u en op zaterdag en zondag vanaf 10u00.

Wie de verbouwingen van dichtbij wil volgen, kan de Facebookpagina liken