VIDEO: Zottegemnaars ergeren zich aan ‘dronken’ overlast op marktplein

 

De voorbije weken kreeg onze redactie verschillende meldingen van overlast op het marktplein in Zottegem.

In de klachten wordt verwezen naar groepjes mannen en vrouwen die de bankjes op de Markt gebruiken als ideale plek om samen te komen. “Dat op zich is niet erg”, klinkt het. “Maar dat ze daarbij heel wat alcohol nuttigen met alle gevolgen vandien, zien we als overlast. Bovendien schrikken ze zo andere mensen af die van onze nieuwe mooie markt willen genieten.” Er zijn gelijkaardige klachten over het Egmont- en Beislovenpark. Navraag bij het stadsbestuur leert dat men zich bewust is van de problematiek en dat er aan een oplossing gewerkt wordt. “Voorlopig staat de oplossing echter nog in zijn kinderschoenen is het zo te vroeg om hierover te communiceren”, klinkt het.

Komt er een verbod op alcohol nuttigen in het openbaar? Meer info volgt ongetwijfeld.