De 27ste editie van de familiedag van het kinderkankerfonds

De 27ste editie ging door op de terreinen van Mariagaard te Wetteren, aperitief gevolgd door een barbecue, namiddagvoorstelling met goochelaar en een rondrit voor de kinderen in ongewone vehikels zoals legervoertuigen, brandweerauto’s of vrachtwagens die jaar de moderne landbouw tractoren. Kinderen konnen de hele dag ravotten in een springkasteel, rondjes draaien op een carrousel en deelnemen aan allerlei spelletjes.

Familiedag

De familiedag is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor alle families die met de kinderkankerafdelingen van het UZ Gent, UZ Brussel en UZ Antwerpen in contact kwamen. Traditiegetrouw vindt dit gezinsuitje plaats op de tweede zaterdag van september in het Instituut Mariagaard in Wetteren. De organisatie is in handen van het oudercomit é. De leden van het oudercomit é zijn van het Kinderkankerfonds, zijn allen ouders van pati ënten en ex-pati ënten van de kinderkankerafdeling van het UZ Gent

Nu is het comit é de bezielende medeorganisator en/of logistieke steunpilaar van veel activiteiten van het Kinderkankerfonds.

 

 

 

Tractor rondrit

In samenwerking met bedrijfsgilden Melle Oosterzele en Merelbeke als ook ander verenigingen verzamelden zo een 150 ingeschreven tractor voertuigen maar op het moment waren er nog extra inschrijvingen. Om 15 vertrok een km lang stoet van tractoren voor een rit lang Gijzenzele, Landskouter, Moortsele, Scheldewindeke en terug naar Mariagaard.