Kiwanis Egmont strikt twee pianovirtuozen voor klassiek concert in dekenale kerk Zottegem

Kiwanis Zottegem-Egmont organiseert op vrijdag 11 oktober haar 30e klassiek concert in de dekenale kerk van Zottegem. De opbrengst gaat integraal naar sociale doelen die het welzijn van kinderen vooropstellen.

Kiwanis Zottegem-Egmont wist twee pianovirtuozen te strikken, éen Vlaming en één Duitser: Liebrecht Vanbeckevoort was finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007 en Severin von Eckardstein won diezelfde wedstrijd in 2003.

Frank Decock, commissiedirecteur Klassiek Concert: “We zijn verheugd om beide heren, die wereldwijd concerteren met toonaangevende orkesten en dirigenten, in ons eigen Zottegem te kunnen ontvangen.”

De 30e editie van het klassiek concert belooft met deze twee toppers inderdaad voor vuurwerk te zorgen. Op het programma staan Wolfgang Amadeus Mozart, met een sonate voor twee piano’s, Pjotr Iljitsj Tsjajkovski, met een selectie uit de Notenkrakerssuite, Camille Saint-Saens Danse macabre en Sergei Rachmaninov, suite nr. 2 voor twee piano’s.

Praktisch

Kaarten kosten 50 euro en zijn te verkrijgen bij de leden of via https://www.kiwanis-zottegem.be/betalen . Na het concert wordt aan alle aanwezigen een uitgebreide receptie aangeboden in de garage van BMW Meerschman. De opbrengst van het klassiek concert gaat integraal naar de sociale doelen ter bevordering van het welzijn van kinderen.

Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. De club uit Zottegem is ondertussen meer dan 30 jaar actief in de regio en is naast het klassiek concert ook gekend van haar jaarlijkse kledinginzameling, Blue Bag Day, en haar wijnweekend in februari.

 

X