Oxfam-Wereldwinkels ruilt 22.500 repen chocolade.

12 oktober Wereldwinkeldag


Geraardsbergen. Op 12 oktober, Wereldwinkeldag, de traditionele afsluiter van de Week van de Fair Trade (2-12 oktober), kan men in de Wereldwinkel (Weverijstraat 123) een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk, ruilen voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet van 200g.

Oxfam-Wereldwinkel Geraardsbergen gooit de deuren open op zaterdag van 9u30 u. tot 17 u.  Je kan er een reep komen ruilen en een postkaart versturen om de Belgische chocoladesector te helpen herinneren aan hun gemaakte engagementen binnen het Beyond Chocolatepartnership. Dat initiatief wil tegen 2030 alle in Belgische chocolade verwerkte cacao van boeren die een leefbaar inkomen verdienen laten komen.

Chocolade is een miljarden business. Toch leven cacaoboeren in extreme armoede. Ze verdienen slechts één derde van wat nodig is voor een leefbaar inkomen (Cacaobarometer 2018). Om de kloof tot aan een leefbaar inkomen te dichten, betalen wij nu een extra, flexibele Oxfam-premie, bovenop de fairtradepremie. Die gaat rechtstreeks naar de cacaocoöperatie in Ivoorkust. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je dus bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin. Bovendien steun je een vrijwilligersbeweging die via acties, campagnes en beleidswerk strijdt voor een volledig duurzame cacaosector.

Meer info:

www.oxfamwereldwinkels.be/bitetofight
www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade

X