Merelbeke viert Autovrije Zondag

Op zondag 22 september valt er heel wat te beleven in Merelbeke-Centrum. Die dag is het immers Autovrije Zondag. Tussen 14 en 18 uur kun je genieten van een autoluw centrum met heel wat activiteiten voor jong en oud. De straat wordt exclusief domein van fietsers, voetgangers en spelende kinderen!

 

De straat zal één grote speelruimte vormen. De auto wordt immers geweerd in de Hundelgemsesteenweg, tussen het kruispunt Molenhoek en de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van de straat een kleurrijk kunstwerk. Ook je fiets pimpen of opvrolijken met bloemen, stickers en tekeningen is mogelijk. Met gekke fietsen en gocarts kun je bovendien een volledig parcours afleggen. Of kom je fietsbehendigheid testen en leer rijden op een eenwieler! Voor de waaghalzen is er een tuimelwagen waarmee je overkop gaat op een veilige manier.

 

 

Meer info

Sanderijn De Smet

09 210 33 54

duurzaamheid@merelbeke.be

www.merelbeke.be/autovrijezondag

X