Derde zege op rij voor Olsa Brakel

Avanti Stekene-K.OLSA Brakel 0-1.

Flink wat puzzelwerk voor OLSA trainer Nijst want met Haezebroeck (geschorst), Van Den Berghe en Geenens (beide gekwetst) ontbraken drie certitudes. Bogaert, Denis en Zaidi verschenen aan de aftrap.

De bezoekers namen van meet af aan het heft in handen. Schelstraete stuurde Deryck de diepte in, de Brakelse flankaanvaller schoot naast. Na een kwartier nam Cordie bij een vrije trap plaats achter de bal, thuisdoelman Pepermans duwde in corner. Een paar minuten later dan toch eens de thuisploeg. Op een schot van Van Gysel kwam Van Lierde gepast tussenbeide en de daarop volgende corner werd door Franssens voorlangs gekopt. De OLSA voorhoede stoorde vroeg en dat zorgde regelmatig voor balverlies bij de thuisploeg. Een schot van Ntambue ging maar net naast en een teruglegger van Deryck werd door Lambrecht in één tijd pal in de handen van Pepermans getrapt. Op het halfuur werd het storingswerk van Brakel beloond. Bogaert ontfutselde aan de middellijn de bal, zette een korte één-twee op met Denis, om dan met een mooie solo enkele thuisspelers in de wind te zetten en zijn actie met een geplaatst schot net naast de verste paal af te ronden. 0-1 na 28’, een pareltje. In de slotfase zonderde Zaidi Ntambue af, Pepermans bracht redding. Bij de daaropvolgende corner werd het leer door een thuisspeler al dan niet met de hand beroerd, Brakels protest mocht niet baten. Net voor affluiten kon Deryck de score niet verdubbelen toen hij op aangeven van Lambrecht net naast kopte.

Het spelpeil in de tweede helft lag beduidend lager. Stekene probeerde het met lange ballen maar Brakel kende geen problemen en speelde goed georganiseerd, kansen waren heel schaars. Bij een van die Wase lange ballen viel het leer in de voeten van Van Gysel, zijn schot vloog maar net over de kruising. Intussen was Pauwels ingekomen voor Deryck. In de slotminuten kwamen beide ploegen nog dicht tegen een doelpunt. Eerst legde De Haspe de bal klaar voor Ntambue, Pepermans kende geen moeite om het schot te stoppen. Aan de overzijde dook Van Gysel plots op voor doelman Otte, het Brakelse sluitstuk hield zijn netten schoon.

Derde zege op rij voor OLSA dat zo met Wetteren nog de enige ploeg is zonder puntenverlies.

Komende zondag lonkt opnieuw een mooie affiche want dan komt Lochristi op bezoek, de promovendus won twee keer en speelde éénmaal gelijk.

R 18.

X