Velzeke: Loopevent ten voordele van zelfmoordpreventie

Vanuit het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Franciscus — De Pelgrim in Velzeke wordt op zaterdag 21 september voor de vierde keer het loopevenement ‘You never run alone’ ingericht. Deze jogging, in samenwerking met Sport Vlaanderen, heeft geen wedstrijdkarakter en wordt georganiseerd ten voordele van het Centrum voor Zelfmoordpreventie.

Inschrijven voor deelname kan ter plaatse van 13 tot 15 uur. Er is een groepsstart om 14 uur (gezamenlijk ongeacht de gekozen afstand) maar daarna is ook nog vrije start mogelijk tot 16 uur (einde van het loopevent om 17 uur). Men kan ervoor kiezen om 1, 5, 10 of 15 rondjes af te leggen over de omloop van 500 meter  op en rond de campus van het ziekenhuis. Het inschrijvingsgeld bedraagt respectievelijk 3, 5, 7 of 10 euro (verzekering inbegrepen). Het is ook mogelijk om gewoon een wandeling van 3 km te maken. Hiervoor bedraagt het deelnamegeld 3 euro.

Naar aanleiding van dit evenement zal er die dag van 11 tot 18 uur een parkeerverbod gelden in het gedeelte van de Penitentenlaan tussen het dagcentrum en de in- en uitrit van de lagergelegen parking van de instelling.

X