Zottegemnaar Lucas Lievens Belgisch Kampioen Steeple!

Voor de derde keer op rij zegevierde Lucas Lievens van Zottegem Atletiek op het Belgisch kampioenschap Steeple voor scholieren, één van zijn geliefkoosde nummers en waarbij telkens weer opnieuw de herinneringen bij zijn trainer Luc Lievens opgerakeld worden. Tevens meermaals Belgisch kampioen.

“Het was een finale om duimen en vingers van af te likken zoals men wel eens in de volksmond zegt”, aldus Kurt Broeckaert van Zottegem Atletiek.

“Met als voornaamste tegenstander Verheyden Tom (eveneens een specialist) en Labar Clement steeds te duchten als ook hij aan de start staat”, zegt Lucas Lievens. “Het was een lastige wedstrijd met meer tegenstand dan ik op voorhand verwachtte, en dat maakt de overwinning des te mooier, aldus Lucas. Van meet af aan werd er een strak tempo opgelegd   en was het al duidelijk dat het geen tactische wedstrijd zou worden. In de kopgroep werd er voortdurend afgewisseld. Na Tom nam ook Jan Gobert het heft in handen gedurende 2 ronden en volgde ik attent als tweede. Naarmate het einde naderde verbrokkelde de kopgroep, haakte Tom ook af, en de laatste 800m was een strijd zij aan zij met Cl ément Labar.”

“Uiteindelijk viel de beslissing op aan de laatste waterbak”, besluit Kurt Broeckaert. “Lucas overschreed technisch, de balk beter dan de tegenstander en spurtte zo naar de derde Belgische titel op rij. Dat hij zijn PR nog verbeterde met 7 seconden zette de prestatie nog meer verf bij. Hij kan alvast   terugblikken op een geslaagde zomer met 2 provinciale, 1 Vlaamse en 1 Belgische titel en verbeteringen van al zijn best-tijden.”

“Nu neem ik enkele weken relatieve rust en daarna focus ik mij opnieuw op de crossen die plaatsvinden in de winterperiode”, aldus nog Lucas Lievens.

X