Italiaanse studenten doen ervaring op bij Breigoedatelier Cousy en Neolabo

Het Zottegemse atheneum KAZ heeft er sinds 9 september twee Italiaanse studenten bij. Eloisa en Federico komen van de Hogeschool Instituto Economica Busto Arsizio in de nabijheid van Milaan en lopen nu stage in twee Zottegemse bedrijven die weliswaar een link hebben met Itali ë.

Breigoedatelier Cousy, sinds 1920 gespecialiseerd in breigoed, bleek de ideale partner om Eloisa de knepen van het vak aan te leren. Ze heeft in verschillende talen kunnen ervaren waarom topontwerpers deze Zottegemse fabrikant van breidgoed met wereldklasse kiezen voor het maken van hun collectie. Het internationale karakter van het bedrijf bleek voor Eloisa de ideale uitvalsbasis om haar liefde voor talen aan te scherpen.

Federico zit dan weer in Neolabo, ook een bedrijf met tentakels die reiken tot in Itali ë. Vanuit Zottegem verdelen zij een breed gamma van schoonheidsproducten naar meer dan duizend afnemers in de Benelux: spa’s, schoonheidsinstituten, make-upartiesten, nagelstudio’s, kapperszaken en parfumerie ën. Een groot deel van hun assortiment kopen ze evenwel aan in Itali ë. De talenkennis van Federico en zijn vele administratieve en ICT-kwaliteiten zorgen ervoor dat ook hij zich daar als een vis in het water voelt.

“Onze gastgezinnen vangen ons perfect op en laten ons kennismaken met de highlights van deze regio. Wij zijn het KAZ enorm dankbaar voor de inspanningen die de school leverde om ons te onthalen. We hebben het hier echt naar onze zin.“