Scholierenparlement in Zottegem

Het GO! atheneum Zottegem zet ook dit jaar weer hoog in op burgerzin. Dat doen ze niet enkel in de lessen en bij uitstappen maar ook met activiteiten die de school overstijgen. Zo vond op vrijdag 20 september in het KAZ de introductiesessie van KRAS Zuid-Oost-Vlaanderen plaats. Dit jaar handelt het zogenaamde ‘scholierenparlement’ over het klimaat.

Leerlingen van het KAZ, College campus Bevegem en Sint-Franciscus zullen in de loop van het jaar driemaal verbaal de degens kruisen. Ze spelen hierbij een zelfgekozen rol maar er is ook ruimte voor hun eigen inbreng. Op die manier worden ze inhoudelijk ondergedompeld in de materie, verwerven ze empathie voor mensen met een ander idee én leren ze debatteren als een rasecht politicus. Tijdens de introductiesessie verschafte leerkracht aardrijkskunde en klimaatexpert van het atheneum Simon Huylebroeck alle deelnemers een grondig inzicht in de klimaatopwarming. In het oefendebat dat daarop volgde werd al met de nodige panache gesproken. Tweemaal zullen alle leden samenwerken om tijdens de lokale slotzitting politici uit onze streek het vuur aan de schenen te leggen. Op de nationale slotmeeting komen alle Vlaamse deelnemers samen in de Kamer, de Senaat en in het Vlaams Parlement om met elkaar, met experts en met nationale politici te debatteren.

X