Ondanks vroege voorsprong bibberen tot het einde voor Olsa Brakel

K.OLSA Brakel-SK Lochristi 2-1.

Deryck (geschorst), Geenens en Van Lierde (gekwetst) waren onbeschikbaar.

Brakel startte furieus want al na een paar minuten werd de score geopend. Lambrecht zette de aanval in en stak de bal door naar De Haspe, die bediende op zijn beurt spitsbroeder Ntambue die eerst voorbij enkele bezoekende verdedigers slalomde om dan de bal in de verste hoek tegen de netten te schieten. 1-0 na 2’. Een paar minuten later zat de thuisploeg helemaal op rozen toen Pauwels een hoekschop een corner in één tijd over alles en iedereen in de verste hoek in doel dropte. 2-0 na 5’. Na een goed kwartier dan toch eens de Begoniaploeg, een schot van De schrijver ging naast. Op het halfuur bereikte Lambrecht met een verre cross Ntambue die op zijn beurt doorspeelde naar De Haspe die evenwel te lang talmde zodat doelman Van Der Eedt redding bracht. Aan de overzijde krulde Speltdoorn en vrije trap maar net over de kruising. Dicht tegen de pauze haalde Lambrecht de doorgebroken Badi foutief onderuit in de zestien. De bal ging op de stip, maar OLSA doelman Otte stopte de elfmeter van Speltdoorn. Net voor affluiten was er nog een mogelijkheid voor Ntambue, evenwel zonder succes.

Ook na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg. Ntambue haalde keihard uit, van Der Eedt duwde in hoekschop. Lochristi trainer pakte uit met een dubbele wissel en dat bracht op. Vandekerckhove zette voor vanop rechts, Badi kreeg alle tijd en schoot de bal in de verste benedenhoek tegen de netten. 2-1 na 58’. Brakel bracht er niet veel meer van terecht. Bij een van de weinige mogelijkheden van Ntambue Van Der Eedt op zijn weg. Voor de thuisploeg bleef het uitkijken voor de bezoekende tegenprikken. Een schot van Hykaj, op aangeven van De Witte, ging via een Brakelse voet in corner. Lochristi had het meeste balbezit maar kon er niet echt voordeel uit halen. OLSA verdedigde de krappe voorsprong en kwam dicht tegen affluiten nog dicht tegen de zekerheid. Azzedinne sneed naar binnen vanop links, zijn schot ging echter via buitenkant paal naast. In de slotminuut was er nog wat tumult toen de bezoekers een strafschop claimden, de ref was zich van geen kwaad bewust.

OLSA haalde het op karakter en blijft met 12 op 12 mee aan de kop van het klassement. Komende week trekt Brakel naar Zelzate.

R 18.

X