Snelheidsduivel vliegt aan 143km/h door bebouwde kom.


Geraardsbergen. De politie van Geraardsbergen/Lierde heeft zondagnamiddag een snelheidsduivel halt doen houden die aan een snelheid van 143 km/h door de bebouwde kom vloog. De man mocht onmiddellijk zijn rijbewijs indienen en wacht een zware boete.

De lokale politie van Geraardsbergen/Lierde hield zondagnamiddag snelheidscontroles ter hoogte van de Korendries te Geraardsberen. Aangezien dit bebouwde kom is, geldt daar een snelheidsbeperking van 50km/h. Een derde van de gecontroleerde voertuigen reed merkelijk te snel. 16 bestuurders werden door de politie aan de kant gezet en werden aan een ademtest onderworpen. Ze bliezen allemaal negatief. Meerdere chauffeurs reden tussen 90 en 143 km/h. De rijbewijzen van deze bestuurders werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Ze krijgen ongetwijfeld een fikse boete in de bus.

X