Rhodetocht: feest voor paardenliefhebbers, ruiters en menners

Noteer alvast. Op zondag 29 september organiseert LRV Winticamruiters Scheldewindeke met veel enthousiasme de Rhodetocht. Je kan ook deelnemen aan het eetfestijn. De Rhodetocht is telkens een belevenis die de paardenkiefhebbers, ruiters en menners koesteren. Het mooie, landelijke, idyllische Land van Rode doorkruisen, mooi toch. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Voor de wandeling kan je aan Hoeve Buggenhout, Hauwsestraat 43, Scheldewindeke starten tussen 8 u 30 en 10 u. Tijdens de koetsen- en ruiterwandeling door het Land van Rode krijgen de ruiters de mogelijkheid tot het nemen van hindernissen. De organisatie van de LRV Winticamruiters Scheldewindeke is steeds af. Op de editie 2019 pakt de vereniging uit met een vernieuwde route voor koetsen en ruiters. De ruiters hebben een nauwe band met de edele dieren. De ruiters kunnen genieten van de vele troeven die het Land van Rode te bieden heeft. De wandeling doet je herademen. Verkwikkend en gezond. Er is geen grotere vitaminekuur dat uitwaaien in de natuur, met de neus in de wind. Traditiegetrouw zijn er ook dit jaar tussenstops en kan je deelnemen aan het middagmaal. Er worden beenhesp met aardappeltjes en groentjes geserveerd. Wie enkel deelneemt aan de wandeling betaalt 8 euro, kinderen 5 euro. Deelnemen aan het middagmaal kost 15 euro, kinderen smullen tegen 8 euro. Wie deelneemt aan de wandeling én het eetfestijn betaalt 19 euro, kinderen 10 euro. Een formule tegen een wel erg democratische prijs.
Info en inschrijven kan via rhodetocht@hotmail.com, 09 / 362 88 27.           Reporter 17
X