Glasbollen onder de grond in Brakel

Op verschillende plaatsen in Brakel zijn de typische glasbollen vervangen door containers die zich onder de grond bevinden.
De eerste glascontainer onder de grond was in de Theo Brakelstraat en na een evaluatie werd beslist om dit project door te trekken naar meerdere plaatsen. Dit is nu al het geval aan de Teirlinckstraat, Dr De Driyverestraat, Rijdtmeersen en de Herman De Coenestraat. Het was deze laatste site die gisteren werd bezocht.
Schepen voor milieu Peter Vanderstuyf: “ Het prijskaartje per twee containers bedraagt 20.000 euro. De traditionele glascontainers zagen er regelmatig uit als ministortjes. Dit zijn fraaie plaatsen voor het dumpen van glas. Brakel is de eerste gemeente in de Vlaamse Ardennen die beslist heeft haar containers ondergronds te brengen.”
Andere gemeenten zullen volgen. Zo is er al één locatie op proef geweest in Oudenaarde, Ronse en Lierde zegt Mathieu De Cock. ( voorzitter van de afvalintercommunale I.VL.A)

X