Nieuw kerstmarktconcept: inschrijven vanaf morgen

In een eerder NUUS-bericht kon u reeds vernemen dat de kerstmarkt in het Zottegemse stadscentrum in een nieuw kleedje gaat gestoken worden. Tijdens de gemeenteraadszitting van 16 september ll. werd nu ook het volledige kerstmarktreglement, inbegrepen de deelnameprijzen, voorgelegd.

Voor een permanente chalet (3 bij 2,4 meter) bedraagt het huurgeld voor de hele periode 420 euro (+ 210 euro waarborg) incl. elektriciteit en water. Voor een niet-permanente chalet is het gebruikstarief, ook telkens elektriciteit en water inbegrepen, 240 euro (+ 120 euro waarborg) voor een verkoopstand met consumptie ter plaatse en 120 euro (+ 60 euro waarborg) voor een stand zonder consumptie ter plaatse.

Aanvragen voor deelname aan de kerstmarkt moeten gericht worden naar het stadssecretariaat en dit kan, vanaf dinsdag 1 oktober om 8 uur, weliswaar alleen per e-mail door middel van een gestandaardiseerd inschrijvingsformulier dat, evenals het volledige kerstmarktreglement, terug te vinden is via www.zottegem.be/reglementen.

NIEUW CONCERPT EN OPENINGSUREN

De vernieuwing die de kerstmarkt zal ondergaan, betekent dus na 34 edities het einde van de traditionele zondagse kerstmarkten en van de tentjes die hiervoor ook in de Heldenlaan en op de Zavel opgesteld werden. Anderzijds wordt de permanente kerstmarkt die voor de vijfde keer ingericht wordt op het marktplein, dubbel zo groot onder een dubbel zo grote hemeltent. Een deel van de chalets daarin zal vanaf vrijdag 6 december opengehouden worden door permanente standhouders. De overige chalets zullen in het tweede, derde en vierde weekend van december kunnen uitgebaat worden door andere geïnteresseerde verenigingen.

De permanente kerstmarkt zal toegankelijk zijn op donderdagen en vrijdagen vanaf 16 uur, op zaterdagen en zondagen vanaf 14 uur (dus niet op maandagen, dinsdagen en woensdagen behalve optioneel op woensdag 25 december van 19 uur tot middernacht). De permanente standhouders kunnen hun chalet ook nog openen voor twee extra gelegenheden: in de nacht van oud naar nieuw van 23 tot 4 uur en op zondag 5 januari van 10 tot 14 uur ter gelegenheid van de allereerste stedelijke nieuwjaarsdrink. Aan de niet-permanente stands zullen de marktbezoekers telkens terechtkunnen (optioneel op donderdagen van 16 tot 23 uur), op vrijdagen vanaf 16 uur en op zaterdagen en zondagen vanaf 14 uur.

X