Merelbeke, Nacht van de Duisternis op zaterdag 12 oktober

Op 12 oktober tussen 19 uur en middernacht dooft Merelbeke de openbare verlichting en de klemtoonverlichting (verlichting van monumenten en gebouwen). Het gemeentebestuur roept particulieren en ondernemers op om ook hun lichten te doven zodat deze editie opnieuw een succes wordt. Uiteraard is het zinvol om niet alleen op die dag, maar ook de rest van het jaar zuinig en slim met verlichting om te gaan. Zo bespaar je geld en wordt er minder CO2 uitgestoten, wat goed is voor het klimaat.

Wandel de nacht in

Maak kennis met de levenswijze van onze nachtdieren tijdens een gezinswandeling met opdrachten. Trek er in kleine groepjes (max. 5 personen) op uit in het Gentbos, beantwoord samen vragen en voer inlevingsopdrachten uit! Er is een link met het thema ‘ravotten’ van de Week van het Bos.

PROGRAMMA

19-19.30 uur               Vertrek groepjes aan de Visitatieschool (Ridder A. Stas de Richellelaan 19, Bottelare)

voor 21.30 uur         Binnenbrengen stempelkaart in de school

22.00 uur                         Woordje schepen van Leefmilieu

22.15 uur                       Vrijlating vogels en wilde dieren door VOC Merelbeke

Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht (beperkt aantal plaatsen) via milieu@merelbeke.be of 09 210 32 75.

De activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met de vzw Natuurpunt Boven-Schelde en de vzw Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC) Merelbeke.

 

X