Pastoor Alexander zegende een twintigtal dieren op de vooravond van Werelddierendag

In de Sint-Gertrudiskerk van Appelterre zegende Pastoor Alexander zowel honden, katten, muizen cavia’s, konijnen als vinken, naar aanleiding van Werelddierendag. De datum, dierendag 4 oktober, gaat terug naar de feestdag van Sint Franciscus van Assisi. Franciscus van Assisi was een man die zich bekommerde om armen en zwervers, maar ook om planten en dieren. Op een internationaal congres van verenigingen voor bescherming van dieren in 1929 werd 4 oktober officieel uitgeroepen tot Werelddierendag. De eerste dierendag vond plaats op 4 oktober 1930.

Dierendag wordt gevierd door dieren extra in de watten te leggen. Dierenspeciaalzaken hebben dan ook vaak speciale aanbiedingen om huisdieren extra te verwennen. Daarnaast wordt dierendag nu veel gebruikt door dierenrechtenactivisten. Zij vragen op die dag extra aandacht voor de rechten van dieren.