Burgemeester Van Durme: ‘We verlichten nog te vaak te veel en onnodig’

De gemeente Oosterzele doet ook dit jaar het licht uit tijdens de Nacht van de duisternis en dit tijdens de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 oktober. Burgemeester Johan Van Durme, bevoegd voor duurzaamheid, klimaat, afval en milieubeleid: ‘We verlichten nog te vaak te veel en onnodig. Met dit initiatief willen we aantonen dat we ons ook veilig kunnen voelen met wat minder licht’. Proef de nacht met volle teugen. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

De Nacht van de Duisternis’ is aan zijn 24 ste editie toe. De themanacht wordt georganiseerd door Bond Beter Leefmilieu, een aantal werkgroepen en organisaties die werken rond lichthinder en de impact van lichtvervuiling. In volgende straten zal tijdens de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 oktober geen openbare verlichting branden:
Oosterzele: deel Windekekouter, Kouterweg, Dorp, Kerkplein, Groenweg, Keiberg.
Gijzenzele: Schoolstraat, Gijzenzelestraat, Brielstraat, Kerkstraat, Sint — Bavoplein.
Moortsele: Sint — Antoniusplein, Vijverstraat, Moortselestraat, Rollebaan, deel Kloosterstraat.
Scheldewindeke: deel Pastoor De Vosstraat, Marktplein, Pelgrim, Dreef, Markt, Marktwegel, Stationsstraat.
Balegem: Balegemstraat, Kattenberg.
Landskouter: Rooberg, Bakkerstraat, Schildershoek, Stuivenberg, stukje Lembergestraat.   Info: burgemeester Johan Van Durme, 0477 / 62 00 99, johan.vandurme@oosterzele.be, duurzaamheidsambtenaar Hilde Van Hecke, 09 / 363 99 36, Hilde.vanhecke@oosterzele.be.         Reporter 17