Wingene bezorgt OLSA Brakel eerste nederlaag.

K.OLSA Brakel-K.VC.Wingene 0-2.

Bij OLSA ontbraken Van Lierde, De Haspe en Van Den Berghe.

Na vijf minuten werd Ntambue foutief gestopt aan de rand van de grote rechthoek. Het was de Brakelse aanvaller zelf die plaats nam achter de bal, maar de vrije trap te zwak in de handen van doelman Maes trapte. Enkele minuten later bereikte Kawaya met een verre bal Azzedinne, de West-Vlaamse doelman verkleinde goed de korte hoek en voorkwam erger. Aan de overzijde verscheen Hoornaert plots voor doelman Otte, het schot ging voorlangs. Het spel bleef goed heen en weer gaan. Geenens bereikte Haezebroeck met een verre bal, deze kopte op zijn beurt terug richting de inlopende Deryck die overhoeks net naast de verste paal besloot.

Halfweg de eerste speelhelft was er een discutabele fase. Een vrije trap van Pauwels belandde aan de tweede paal bij Cordie die de bal in doel leek te devi ëren, de bal ging al dan niet via een bezoekende arm/hand naast. Een bezoekende tegenprik via ex-OLSA speler Lauwrensens ging naast. Toen de Brakelse spits Ntambue in de grote rechthoek tegen de vlakte ging claimde de thuisploeg een strafschop, maar opnieuw liet de ref begaan. Net over het halfuur kopte bezoekende aanvaller Flederick een hoekschop net over de kruising. En net voor de rust probeerde Flederick het nog een keer, deze maal met een lob, opnieuw miste het leer de goeie richting.

Tijdens de rust bleef bij de thuisploeg Deryck in de kleedkamer, Schelstraete kwam in. In de aanvangsfase van de tweede helft viel er weinig te beleven, pas na goed twintig minuten nam Ntambue doelman Maes onder vuur, evenwel zonder gevaar. Een paar minuten later dreigde ook Wingene nog eens. Hoornaert speelde de bal door naar de ingevallen Rushiti, doelman Otte bracht redding. De thuisploeg kon zijn wil niet opdringen, de betere kansen waren voor Wingene. Met nog een kwartier te spelen krulde bezoeker De Loof een hoekschop voor doel, Flederick kopte binnen. 0-1 na 75’. OLSA zakte verder weg. Een corner van Azzedinne viel nog op de bovenkant van de deklat, het laatste Brakelse wapenfeit. Het was echter Rushiti die nog wat meer zout in de Brakelse wonde strooide toen hij met een mooi geplaatst schot de 0-2 tegen de touwen schoot.

De eerste Brakelse nederlaag was en feit, komende week speelt OLSA uit bij Lede.