©Sophie Richez - Schepen van economie en werk, parkeerbeleid, toerisme, Europese aangelegenheden, technische uitvoeringsdienst en landbouw

Stad Ninove neemt vier groene voertuigen in gebruik

De technische dienst van de stad Ninove neemt deze week vier nieuwe dienstvoertuigen in gebruik. De stad koos voor groene wagens, die rijden op aardgas.

“We hebben voor aardgas gekozen, omdat die wagens een stuk minder uitstoten en dus beter zijn voor het milieu. Het enige nadeel aan CNG is dat je het niet overal kan tanken. Maar onze voertuigen rijden voornamelijk in het Ninoofse, waar CNG vlot verkrijgbaar is, dus voor ons zijn ze een prima optie. En als de CNG-tank dan toch leeg mocht zijn, schakelt de wagen over op een kleine reservetank met benzine”, zegt Michel Casteur, schepen voor de technische uitvoeringsdienst. “Dat we voor milieuvriendelijke wagens hebben gekozen, is geen toeval. Een aantal jaren terug al heeft het stadsbestuur beslist dat we bij nieuwe aankopen voor een groen alternatief kiezen, als dat haalbaar is.”

Hoewel de vier voertuigen er identiek uitzien, mag je er maar twee besturen met een rijbewijs B. Voor de andere twee heb je een vrachtwagenrijbewijs C nodig. “De rijbewijs C-wagens mogen 2 ton meer laden dan de kleinere, en dat is belangrijk voor bepaalde van onze diensten, denk maar aan de groendienst”, vertelt Marc Asselman, diensthoofd van de technische dienst. “De lichtere, met rijbewijs B, gaan we inzetten voor ‘Ninove Nette Stad’, bij het ophalen van vuilniszakken.”

De vier voertuigen kosten samen 198.000 euro, inclusief btw. De oude voertuigen, die dringend aan vervanging toe waren, werden overgenomen door de garage.